dimarts, 16 de desembre del 2014

Més de 300 participants a la gimcana per buscar el patge Bernat

El patge Bernat i els infants guanyadors del sorteig d'entrades
El passat dissabte 13 de desembre al matí, es van reunir 99 famílies que procedien de diverses escoles de la ciutat per resoldre "El misteri del patge encantat".

La gimcana va comptar amb 167 infants i els seus familiars, aplegant un total de 300 persones. Grans i petits havíen de trobar en Bernat, el patge dels Reis d'Orient encarregat que les cartes estiguin perfectament escrites i que, a més, incorporin desitjos que tinguin a veure amb les altres persones, al marge de la persona que l'escriu. En Bernat s'havia perdut embadalit amb el patrimoni de la ciutat.

Amb aquest objectiu, les famílies es van convertir en "Busca patge" i van visitar diversos edificis històrics i culturals, a la recerca de pistes per trobar-lo. La gimcana amb inici i final a la plaça del Gas, va recòrrer llocs com el Museu d'Història, el Museu d'Art, el Museu del Gas, l'Institut Català de Palenteologia Miquel Crusafont, el Teatre Principal, la Faràndula, el Campanar de Sant Fèlix, la Casa Duran, l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis, el Mercat Central i la botiga d'Intermón-Oxfam. 

Entre tots els participants es van aconseguir 1.649 pistes encertades. El nostre agraïment a l'aumnat del cicle superior de primària de les escoles Nostra Llar i Enric Casassas que van fer la validació de les pistes encertades.

Les famílies van ressoldre l'enigma del patge Bernat descobrint que s'havia amagat "Dins del teu cor!". Aquesta era la frase que s'obtenia desxifrant les 11 pistes de la gimcana. Els participants van fer aparèixer el patge dalt l'escenari, escoltant els batecs del seus cors. En el seu parlament, en Bernat va recordar el valor de l'altruïsme i la solidaritat.

Les escoles que van fer el treball pedagògic previ, van exposar els seus treballs a la plaça i els representants dels alumnes de les escoles Nostra Llar i Enric Casassas van llegir en presència de l'Alcalde i del Regidor d'Educació, dues cartes de bons desitjos per la ciutat i l'escola. Al "Bosc de les cartes" també s'hi van exposar nombroses missives que es van lliurar al patge.

Amb la participació dels assitents i l'encert de les pistes es va recaptar un total de 10.718,5 litres de llet que es destinaran a les més de 2.300 famílies ateses al Rebost Solidari. La recollida va ser possible gràcies a la col·laboració de tres patrocinadors: Banc de Sabadell, Aigües de Sabadell (CASSA) i Viena.

Abans d'acabar l'acte, amb una cloenda plena de colors, es va fer el sorteig d'un centenar d'entrades per assitir en família a diversos esdeveniments i espectacles, com ara entrades per la Pista de Gel, pels "Pastorets" de Sant Vicenç i La Faràndula, entrades per diversos espectacles infantils de La Sala Miguel Hernàndez, entrades per l'exposició "L'eclosió del passat: ous i cries de dinosaures" de l'Espai Cultura i l'ICP,  entrades per accedir a l'Institut Català de Palenteologia i entrades pel Museu del Gas Natural Fenosa. A tots ells, el nostre agraïment.

Accedeix als treballs fets per l'alumnat de l'escola Enric Casassas

Per veure més imatges de l'activitat, clica aquí!!!

Accedeix al vídeo de la cloenda de l'activitat






dilluns, 15 de desembre del 2014

Pares i alumnat de l'escola Creu Alta treballen el consum responsable

Imatge del cartell de la xerrada, extreta d'Internet
Durant aquest curs escolar tot l'alumnat de primària de l'escola Creu Alta està portant a terme uns tallers de l'Escola de Consum de Catalunya a les aules, per treballar el consum responsable. 

Durant el mes de desembre l'alumnat de tercer i quart van fer l'activitat "A què juguem?" i els grups de cinquè i sisè van realitzar el taller "Em compres somnis?". Primer i segon farà el taller "Veig, veig", el mes de febrer.

Per completar el treball realitzat per l'alumnat a les aules la direcció de l'escola, l'AMPA i l'Ajuntament de Sabadell, dins del Programa Tàndem Família-Escola, han convidat als progenitors a la xerrada "Jugar o consumir jocs? El repte d’aprendre a conèixer el joc i la joguina", realitzada el passat divendres 12 de desembre.

En Salvador Viciana, formador de l'Escola de Consum de Catalunya ha plantejat a la quinzena de participants si sempre es necessiten joguines per jugar? Hi ha jocs que s’avorreixen amb uns dies i jocs que duren sempre? Quines competències desenvolupa un joc de construcció o una botigueta als meus fills? Com sé que compro una joguina segura i adequada als meus fills? El poenent ha interactuat amb els pares i mares, tot construint amb els assistents, un espai de diàleg. Ha partit d’un fenomen de consum quotidià com són les joguines, i a partir del debat s’han explorat vies per orientar l’educació del consum dels fills/es.